Esențe Spirituale – Muzică și Poezie – Centrat în inimă – Pacea sufletului

Dragi prieteni .. vă propun un nou voiaj spiritual .. de data asta  în domeniul poeziei și a muzicii .. prin intermediul muzicii compusă de mine .. și a doua poezii : Centrat in inimă  autoare Anca Revnic și Pacea sufletului autoare Lenuța Onofraș .. aș zice eu doua esențe spirituale în versuri .. cu rol de conștientizare.

Poezia:

Centrat în inimă autor Anca Revnic .. face parte din volumul de versuri Pași către înalțare .. publicat de Editura Carolina din Cluj Napoca ..

IMG_0003IMG_0004

Dacă doriți informații mai multe despre carte și cum poate fi procurată .. în caz că vă interesează .. e-mail: [email protected] .. sau ..  accesați linkul de mai jos:

http://pasicatreinaltare.wordpress.com/poezii-pentru-suflet/

Centrat în inimă

Găsește locul din inima ta,

Unde te simți  acasă  deja

Acolo timpul și spațiul nu există

Doar Paradisul trait într-o clipă!

Coboară și mintea în inimă!

Raiul este în inima ta

Fii cu totul prezent în ea

Și Divinitatea o vei afla

Și-n toate vei fi UNA cu ea!

Piesa o puteți asculta de aici:

 

Poezia:

Pacea sufletului autor Lenuța Onofraș .. face parte din volumul de versuri La joacă prin Univers .. editat de Puterea Creației ..Timișoara

IMG_0001IMG_0002

Dacă doriți informații mai multe despre carte și cum poate fi procurată .. în caz că vă interesează .. e-mail: [email protected] … sau .. accesați linkul de mai jos:

http://ro.netlog.com/ILANIEL

Pacea sufletului

În sufletu-ți de floare e pace imensă,

Din inima-ți de soare răzbate văpăi,

Iubirea ta pură e foarte intensă,

Ofrandă jertfită prin sfinții, ochii tăi!

Ești cea mai perfectă Lumină Divină,

Ce Tatăl a pus-o, aici, pe Pământ!

Și chiar dacă ești doar din apă și tină …

Viață creezi .. și prin tine .. Eu … , SUNT!

Piesa o puteți asculta de aici:

 

În caz că v-a plăcut .. micul nostru „cenaclu spiritual „.. până la o nouă revedere .. vă îmbrățișez cu mult drag.

Pace și lumină pentru toți !

Costi alias CoRus

Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter

Universul local al Nebadonului – partea a II – a – Administrarea

Dragi prieteni  acum dupa ce ați citit despre controlorii şi regulatorii domeniului fizic  .. și aveți acum noțiuni despre aceste ființe vii și automate, care se ocupă de reglementarea inteligentă a energiei pretutindeni .. noțiuni la care se face destul de frecvent referire în cartea Urantia și e bine să știți despre ce este vorba … vă propun să continuăm călătoria noastră în Universul Local al Nebadonului .. și să vedem cum este administrat un univers local.

Administrarea universului local al Nebadonului

Deși guvernează cu siguranţă vasta sa creaţie Tatăl Universal nu administrează direct un univers local … ci El funcţionează în administrarea unui univers local prin persoana Fiului Creator al acelui Univers .. în cazul nostru prin intermediul Fiului Său  Mihail din Salvington .. sau Hristos Mihail cum uneori mai este numit datorită experimentului de pe Pamant ca Iisus Hristos.

Mântuitorul nostru Iisus Hristos .. Fiul Creator Mihail este personificarea celui de-al 611.121-lea concept originar al identităţii infinite avându-şi originea atât în Tatăl Universal, cât şi în Fiul Etern și face parte din al şaselea grup de Spirite Supreme ..  în Marele Univers existând 700.000 de universuri locale .. și deci 700.000 de concepte originale de Fii Creatori  ..

Nu aș vrea să fiți bulversați de asta .. mai ales că Biblia spune : ” Atat de mult a iubit Dumnezeu lumea încât a dat pe unicul său Fiu, ca oricine se încrede în El, să nu moară în veci „ .. și așa și este .. în universul nostru local Iisus Hristos este singurul Fiu a lui Dumnezeu .. cu atribute depline ca si Tatăl .. este practic vorbind chiar Dumnezeu .. deci Bibilia spune adevărul când afirmă cuvintele lui Iisus .. ” Cine m-a văzut pe Mine l-a văzut pe Tatăl ” .. pentru că așa și este  .. Cine l-a văzut pe Fiul l-a văzut pe Tatăl

Ca să înțelege-ți mai bine despre ce este vorba … mai ales că în materialul original din carte la care  vă fac in finalul articolului  trmiterea să-l cititi  ..  pe de o parte ca sa aflați mai multe în afara micului rezumat făcut de mine .. și pe de alta parte pentru a nu fi influențați doar de modul meu de gândire .. o sa vedeți că apar cu același număr de concept trei personalităti .. Fiul Creator , Fica Spiritului Infinit si Fiul Trinitar.

În ceea ce privește  noțiunea de concept …. e bine să știți că atunci când este creat un Fiu Creator .. automat Spiritul Infinit  alocă/creează  în cadrul aceluiași concept /numar un Spirit Mamă, o Fiică a Spiritului Infinit .. cu care să lucreze Fiul Creator .. și deasemeni  mai este creat  în cadrul Trinității și un  Fiu al Trinității … în cazul sistemului nostru acesta numindu-se Emmanuel  … toți  au același număr conceptual și sunt de fapt o reprezentare a Tatălui în universul local respectiv .. atât creativ cât și administrativ.

Pentru universul nostru, şi pentru toate lumile sale locuite, Fiul Creator  .. este Suveran și este, practic vorbind, chiar Dumnezeu … pentru că în persoana Fiului Creator, avem un conducător şi un părinte divin care este tot atât de puternic, de eficient şi de benefic ca şi Tatăl Universal şi Fiul Etern dacă ar fi ambii prezenţi pe Salvington (capitala universului local) .. şi ar fi angajaţi în administrarea treburilor universului Nebadonului.

Fiul îndeplineşte funcţia unui părinte în universul său local .. iar Spiritul, rolul unei mame, fiind mereu în preajma Fiului şi veşnic indispensabilă administrării universului.

Odată cu încheierea celei de-a şaptea şi din urmă manifestare în chip de creatură (de om) a Fiului Creator .. ca Fiul Omului .. Iisus Hristos pe Pamant  , Divina Slujitoare, ajutoarea universală a Fiului Divin a recunoscut  pentru prima dată public şi universal subordonarea sa faţă de Fiu, jurându-i credinţă şi supunere.

Acest lucru de subordonare faţă de Fiul Universului nostru local, nu a fost recunoscut niciodată, înainte de acest eveniment important, şi numai după această abandonare voluntară a puterii şi autorităţii din partea Spiritului s-a putut proclama în adevăr despre Fiul Creator Mihail (Iisus Hristos)  că ..  ”toată puterea din cer şi de pe pământ a fost pusă în mâinile sale” .. dar și Fiul ia un angajament de loialitate faţă de Spirit în cadrul unei  ”Proclamaţii finală de egalitate” instaurând Spiritul asociat la conducerea domeniilor universului său .. Fiul şi Spiritul prezidand universul, aşa cum un tată şi o mamă supraveghează familia lor de fii şi fiice şi le satisfac nevoile.

Fiul şi Spiritul acţionează împreună, şi în nici un act creativ nici unul dintre ei nu întreprinde ceva fără consultarea şi aprobarea celuilalt .. Fiul la  crearea anumitor copii ai universului, în timp ce Spiritul este singurul răspunzător pentru înfiinţarea unor numeroasele ordine de personalităţi spirituale.

Gabriel — şeful executiv .. numit si Steaua Strălucitoare de Dimineaţă este personalizarea primului concept de identitate şi de personalitate conceput de Fiul Creator şi de manifestarea Spiritului Infinit în universul local .. in fiecare univers local fiind făurită numai o singură fiinţă având o asemenea înţelepciune şi maiestate .. el neavand rol creativ,  ocupandu-se doar de partea administrativă a universului local .. și fiind totodată, şi comandantul suprem al ”oştirilor celeste”.

În administrarea universului .. este şi reprezentantul personal al Tatălui Universal în faţa curţii Fiului Creator .. de aici şi numele său, Emmanuel (Dumnezeu este cu noi) .. Emmanuel din Salvington, este o fiinţă de o demnitate sublimă și el operează în calitate de sfetnic al Fiului Suveran, însă nu dă sfaturi decât atunci când i se cere acest lucru .. avand acelasi numar de concept 611.121 dar din al şaselea ordin al Personalităţilor Supreme ale Trinităţii  .. el fiind un Fiu al Trinității  și un fel de  ambasador al Paradisului pe Nebadon.

În administrarea generală a universului precum și în mecanismele juridice, funcțiunile legislative și executive ale Nebadonului sunt implicate multe personalități .. dar vă las pe voi să descoperiți aceste lucuri citind în original cap.33 din cartea Urantia de la linkul de mai jos:

http://www.urantia.org/ro/cartea-urantia/capitolul-33-administrarea-universului-local

Până la o nouă revedere ….vă îmbrațișez cu mult drag.

Pace și lumină pentru toți!

 Costi  

Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter

Pe urmele rock-pop-ului – Formația SINCRON

Dragi prieteni .. după ce am văzut pe scurt o istorie a rock-ului ..  vă invit să călătorim împreună pe meleaguri mioritice pentru a vedea ce trupe au cântat și la noi rock ‘n’ roll .

Se pare că prima formație românească care a cântat rock ‘n’ roll a fost Sincron . Formația s-a înființat în 1964 pe lângă Casa de cultură a sectorului 6 din București .. liderul formației fiind Cornel Fugaru cel care a realizat aranjamentele și compozițiile melodiilor .. multe dintre ele fiind melodii românești cântate pe ritmuri beat.

Trupa inițială a anilor 1964 a avut următoarea alcătuire: Cornel Fugaru (solist vocal, orgă și pian), Alexandru (Sandu) Arion (chitară solo, voce), Dan Voinescu (chitară, voce), Antoniu Cobirzan (chitară bas), Constantin Cobirzan (chitară) și Ilie Mihalache (tobe), ultimul fiind inlocuit de Doru Donciu și mai apoi de Ionel Ucu Bratu Voicescu.

În 1971, formația s-a restructurat având următoarea alcătuire: Cornel Fugaru (solist vocal, orgă și pian), Silviu Hera (chitară solo), Gerhard Gerl (chitară), Mircea Tudoran (chitară bas, din 1969), Dumitru Girz (trombon) și Ion Cristian (tobe). In 1972 li s-au alăturat Gheorghe Stavri (chitară solo, voce), Cornel „Muzicuță” Ionescu (chitara bas, muzicuță, vocal), Ilie Dornescu (trompeta), Victor Boz (saxofon tenor) și periodic, Tomi Beretzki (saxofon alto).

Formația în perioada anilor 1965-1975 a participat la numeroase turnee atât în țară cât și în străinătate în special prin țările ex comuniste .. Bulgaria, Polonia, URSS  la diverse Festivaluri ale tineretului cum a fost cel din Sofia din 1968, unde a obținut premiul al treilea și medalia de bronz pentru formații beat.

Pe lângă cei consacrați .. de-a lungul timpului, alături de membrii formației au mai cântat: Dan Andrei Aldea, Doru Tufiș, Puiu Breck, Mihai Viziru, Ștefan Berindei, Ion Berindei, Octav Zemlicka, Csobi Zemlicica, Arpad Cenuser.

În ceea ce privesc solistele .. singurele soliste vocal care au cântat permanent cu formația Sincron au fost Anda Calugăreanu din 1965 și Gabriela Teodorescu din 1967 susținând împreună turnee în toată România precum și în țări ca Polonia, Bulgaria, Rusia, Germania, Israel .. dar ocazional cu Sincron au mai cântat și cântărețe precum Pompilia Stoian, Margareta Pâslaru (din 1967) și alții.

Formația a cântat și în multe spectacole muzicale și de revistă  .. la care au participat sau pe care le-au realizat cum ar fi : Cu muzica nu e de glumit, Serile Scânteii tineretului editia a V-a, Tinerețe, poezie, muzica usoara (1966), Colibri Music Hall, Unda veselă (1967), Scandal la Boema, Cu mască, fără mască (1967-1968), Zig-zag la Nottara (1971), Muzică și poezie, La porțile dorului, Ritmurile tinereții (1972), Întânlnire cu Sincron (1973), Varietăți ’76 (1976).

Formația Sincron a apărut și în filme cinematografice și pentru televiziune cum ar fi : Opt minute de vis (scurtmetraj, 1966), Opt exerciții pe 625 linii (pentru televiziune, 1967) și  Înpușcături pe portativ  (“Shots on the Stave” – lungmetraj, 1967).

Haideți acum să vedem câteva din piesele pe care le cântau și care s-au mai păstrat .. unele și datorita filmului  Înpușcături pe portativ.

Ducea rufele la râu – Sincron – Spectacol 10 ani TVR. 1966

http://www.trilulilu.ro/video-muzica/sincron-ducea-rufele-la-rau-1966

Hop-sa si la, la, la! – Nancy Holloway & Sincron – fragment din filmul  Înpușcături pe portativ 1967.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=GVSFmSoUcGs

Rata – Sincron –  fragment din filmul  Înpușcături pe portativ 1967.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=s3exIPQ3Dvg

Bonjour Bucarest – Nancy Holloway – fragment din filmul  Înpușcături pe portativ 1967.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=OybvbEcSCwQ

Și în final un colaj cu mai multe piese în care se poate vedea Bucureștiul de altă dată precum și  celebrele autobuze roșii de transport calatori de atunci marca Skoda .. pe care de multe ori datorită aglomerației și înspecial iarna stăteam pe motor .. haha .. vorba vine .. motorul era înăuntru firește acoperit cu o capotă fiind poziționat între șofer și două scaune în dreapta .. deci se stătea foarte comod pe capota motorului .

Sincron – Hey hey, Wooly Bully, Hippy Shake, Fara tine, Haulita de la Gorj, Miorița, Văleleu, Somnoroase păsărele, Pocnind din bici pe lângă boi

http://www.trilulilu.ro/video-muzica/sincron-hey-hey-wooly-bully-hippy-shake4-fara-tine

Formația s-a desființat în anul 1978.

Pâna la o nouă revedere .. vă îmbrațișez cu mult drag ..

Pace și lumină pentru toti !

 Costi alias CoRus

Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter

Controlori şi regulatori ai domeniului fizic

Dragi mei.. astazi 14 .sept.  pomenim –  Înălţărea cinstitei şi de viaţă făcătoarei Cruci – Înălţarea Sfintei Cruci .. să vedem înainte de a trece la materialul nostru .. în cateva cuvinte .. cum s-a ajuns la această pomenire.

1409-inaltarea-cruciiConstantin cel Mare, întâiul împărat al creştinilor, avea război, precum zic unii dintre istorici, la Roma, împotriva lui Maxenţiu si văzând că mulţimea potrivnicilor era mai multă decât oastea lui, era cuprins de nedumerire şi frică. Atunci i s-a arătat în amiaza zilei semnul Crucii cu stele pe cer, şi litere romane împrejurul Crucii, care şi acelea erau închipuite cu stele şi ziceau: „Întru aceasta vei birui”. Făcând numaidecât o cruce de aur, după chipul celei ce i se arătase, şi poruncind să fie purtată înaintea ostaşilor săi, au dat război cu vrăjmaşii, dintre care cei mai mulţi au pierit, iar alţii au fugit.

Pentru aceasta, gândind întru sine la puterea Celui ce a fost răstignit pe Cruce, şi crezând că Acesta este Adevăratul Dumnezeu şi întărindu-se cu Botezul împreună cu maica sa, a trimis-o la Ierusalim ca să găsească Crucea lui Hristos. Şi a aflat-o ascunsă, împreună cu celelalte două cruci, pe care fuseseră răstigniţi tâlharii; şi nu numai crucile, ci şi piroanele le-au aflat. Neştiind împărăteasa care ar fi Crucea Domnului, s-a arătat aceasta prin minune. O femeie văduvă moartă, de care s-a atins Crucea, a înviat; iar celelalte doua cruci ale tâlharilor nu au arătat nici un semn de minune. Atunci împărăteasa s-a închinat şi a sărutat Crucea, împreună cu toata suita. Şi neputând încăpea tot poporul să se închine, s-a rugat ca măcar să o vadă. Atunci s-a suit Fericitul Macarie, patriarhul Ierusalimului, şi a înălţat deasupra amvonului Cinstita Cruce, si văzând-o poporul, a început a striga: „Doamne, miluieşte!” Şi de atunci a început a se ţine sărbătoarea Înălţării Cinstitei Cruci.

Controlori şi regulatori ai domeniului fizic

Dragi prieteni .. pentru a merge mai departe și a vorbi de centrele de putere ale universului local al Nebadonului .. deci pentru a întelege aspectele fizice ale unui univers local .. este bine mai întâi să cunoaștem câteva detalii tehnice despre directorii, centrele și controlorii de putere ai universurilor .. acești controlori și regulatori care sunt ca niște  automate și mașini vii ale circuitelor și formelor de energie  ale spațiului.

Poate că acest material o sa vi se pară un pic mai dificil și cu o tentă un pic mai de ficțiune .. dar să știți că marea creație .. este ținută în existență și echilibru funcțional  .. și datorită acestor controlori și regulatori de energie .. aflați în serviciul veșnic al ” Unicului și Marelui Maestru ” al întregii Creații, Tatăl Creator în mintea căruia s-au născut toate … și pe care și Jackob Lorber .. îl numește „Marele Mecanic al Cosmosului „.. în una din carțile sale Saturn .. în care este prezentata viața pe planeta posibilă  ingeniozității construcției inelelor care focalizează lumina și caldura soarelui doar într-o mică parte a ei,  pe o insula .. dar mai mare decât toată suprafața uscata a Pământului daca s-ar uni toate continentele.

Pentru că am adus vorba de această carte .. detele tehnice precum și descrierea modului de viață a oamenilor, a spiritualitații, a animalelor, plantelor, florilor ..etc de pe Saturn este de neimaginat .. și vă las pe voi să o descoperiți citind această carte superbă,  care mie mi-a plăcut foarte mult.

Revenind la materialul nostru  .. el este clar prezentat și pe ințelesul tuturor de un Cenzor de pe Uversa .. și  după ce o sa-l cititi dacă o să reflectați un pic asupra lui .. o să vi se pară logic ca să existe toate aceste sisteme de control și regulatori de energie  .. fără de care nu s-ar fi putut menține o stabiltate fizico-energetică a universurilor și deci a întregii creații.

Pentru că în cazul unui rezumat rezultat dintr-un material  .. în mod firesc apar impregnări ale modului de gândire al celui ce-l face .. chiar dacă apar și citate în original și ele pot fi impregnate un pic prin simpla citire .. pentru că materialul de față este un material din care nu ai cam ce rezuma .. nu am să mai intervin asupra lui provocând astfel mici truncheri materialului  .. pe care deci vă sfătuiesc să-l citiți  ” în original ” din cartea Uranția .. de la linkul de mai jos:

http://www.urantia.org/ro/cartea-urantia/capitolul-29-directorii-de-putere-ai-universului

Impregnarea materialelor cu forme gând

Pentru a ințelege mai bine ce am vrut să spun cu impregnatul .. in ceea ce privesc materialele pe care le citim pot apare urmatoarele situatii  :

– Dacă un material este modificat  să zicem făcând  un rezumat  din el .. este clar că materialul rezultat este impregnnat de modul de gândire a celui care l-a facut  .. și e și firesc să fie așa .. deci dacă vreți să aveți viziunea voastră proprie este bine să citiți voi întregul material în original .

– Dacă un material este doar citit dar  atenție ! .. nu într-o stare  de neutralitate .. materialul este iar impregnat .. cei drept intr-o măsură mai mică .. cu modul de gândire a celui cel citește .. sub forma unei forme gând în care sunt impregnate stările lui .. emoțiile, viziunea lui asupra a ceea ce a citit .. etc ..

Se spune că o undă gând poate rătăci în eter chiar și 100 de ani și  deci ea se poate suprapune materialului atunci când acesta este citit de alcineva .. adică cand altcineva va citi  materialul el se va cupla  prin rezonanță și la acea formă gând generată de cititorul anterior .. și chiar dacă acest lucru nu-i schimbă cuvintele și frazele materialului .. ar putea fi influențat cei drept in mică măsură  și de modul  de gândire a cititorului anterior .. prin forma gând rezonantă.

– în cazul când foarte mulți citesc același material .. și  nu într-o stare de neutralitate așa cum am spus ..  lucru care se întamplă cam cu toate materialele pe care le citim ..  dacă materialul nu este curațat energetic de acele forme gând rezultante .. printr-o mică meditație, rugăciune, binecuvântare, semnul sfintei cruci .. etc .. el poate fi un pic distorsionat ca percepție .. datorită unei  forme gând rezultate întărită de la mai mulți cititori .. dar sigur informația este aceiași .. forma gând rezonantă neputând schimba textul materialului ..

Din acest considerent este bine ca unele carți valoroase înspecial cele spirituale pe care forțele care le-au dictat au grijă să le curețe de formele gând rezultate .. cum ar fi Biblia, Carțile maeștrilor, Uranția, etc .. să fie citite în original și să fie carți personale.

Până la o nouă revedere .. vă îmbrațișez cu mult drag,

Pace și lumină pentru toți !,

Costi

Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter

Mănăstiri și Biserici ortodoxe din România – Manăstirile Halmyris, Saon și Cocoș din Tulcea , Biserica Grecească și Biserica Sfinții Arhangheli din Brăila

Mai intai de toate .. cu ocazia sarbatorii Nasterii Maicii Domnului .. La Multi Ani !  tuturor ce poarta numele Maria, Mariana, Mari, Maricica, Marian, Marin .. si cateva cuvinte despre sarbatoarea de astazi.

Nasterea Maicii Domnului – Sfanta Maria Mica

Nasterea Maicii Domnului este praznuita pe data de 8 septembrie fiind prima mare sarbatoare din cursul anului bisericesc care a inceput la 1 septembrie.

Nasterea Maicii DomnuluiMama Feceoarei Maria se numea Ana si era fiica preotului Matthan iar tatal Fecioarei Maria se numea Ioachim si era din semintia lui Iuda. Astfel, tatal Fecioarei Maria era un urmas al regelui David, iar mama, o descendenta din familia preoteasca a lui Aaron, implinindu-se prin aceasta proorocia ca Mesia va avea o dubla descendenta: imparateasca si preoteasca.

Pentru ca nu aveau copii, Ioachim si Ana au inceput sa fie ironizati si batjocoriti de oameni .. lipsa copiilor fiind considerata un blestem din partea lui Dumnezeu. Traditia spune ca in al cincizecilea an al casatoriei lor Marele Preot de la Templu a refuzat in public jertfa lor, numindu-i blestemati.

Ioachim si Ana .. intristati s-au au hotarat sa se retraga fiecare pentru post si rugaciune si Ana a inceput sa se roage lui Dumnezeu cu durere si cu multe lacrimi, zicand: „Doamne, Atottiitorule, Cela ce numai cu cuvantul ai facut cerul si pamantul si toate cate se vad; Cela ce ai zis fapturilor Tale sa traiasca si sa se inmulteasca; Cela ce ai binecuvantat pe Sarra, femeia lui Avraam si a nascut pe Isaac la batranete si ai daruit Anei fiu, de a nascut pe Samuel proorocul, da-mi si mie roada pantecelui meu si nu lasa sa fiu de ocara intre oameni, ca de voi naste fiu, sau fiica, il voi inchina Tie cu toata inima si-l voi da sa slujeasca in biserica slavei Tale” (I Regi 1, 11).

Ingerul Gavriil s-a arata fiecaruia, spunandu-le ca rugaciunea lor nu a fost trecuta cu vederea si ca Dumnezeu le va trimite binecuvantarea Sa. Tot el le-a vestit ca acest prunc se va umple de Duh Sfant din pantecele mamei sale si ca va fi un vas ales lui Dumnezeu. (Luca 1, 4-23).

Sarbatoarea este adoptata in timpul papei Serghie I (687-701). In sec. al VI-lea, Sf. Roman Melodul a compus Condacul si Icosul acestui praznic, iar in sec al VIII-lea, Sf. Ioan Damaschin a alcatuit Canonul ce se canta la slujba Utreniei.

Data de 8 septembrie aleasa pentru praznuire reprezinta ziua sfintirii unei biserici dedicate Fecioarei Maria, construita la Ierusalim de catre imparateasa Eudoxia la inceputul sec. al V-lea.

Manastirea  Halmyris – Tulcea

Daca va duceti in Delta ..  este bine sa va opriti si sa vizitati Manastirea Halmyris.

Hram: Sfintii Epictet si Astion (biserica mare, aflata in constructie si primul paraclis), Sfintii Montanus si Maxima (biserica din demisol)

Acces: din Tulcea, pe DJ222C spre SE pana la Murighiol (46 km). La intersectia din centrul Murighiolului se continua catre stanga, spre Dunavatu de Jos, pe DC9, drum pietruit. La 1,5 km de la iesirea din Murighiol, pe partea stanga a drumului, se afla ruinele cetatii Halmyris, langa care este situata manastirea

http://www.youtube.com/watch?v=bGDprUx2mXU

Biserica mica

030031 032 033 034

Biserica mare in constructie

038

Biserica de la demisolul bisericii mari

039 041 043

Pietre arheologice care au un x pe ele .. semnul crucii Sf Andrei

049

Manastirea Saon  – Tulcea

Hram: Inaltarea Domnuiui, Intrarea in Biserica a Maicii Domnului (biserica veche), Acoperamantul Maicii Domnului (biserica noua)

Acces: DN 22,15 km SE de Isaccea si 24 km V de Tulcea; din DN 22, intre localitatile Samova si Niculitel, indicator spre N, 2,5 km pana la manastire

La Manastirea Saon, in biserica mare, sunt adapostite particele din Moastele Sfintilor Vichente, Maxim Grecul, Inochentie mitropolitul, Epictet preotulsi Astion monahul .. racla cu acestea fiind tot timpul expusa inchinarii pelerinilor.

De asemenea, pelerinul poate admira aici bucati din vesmintele care au apartinut Sfantului Ioan cel Nou de la Suceava, Cuvioasei Parascheva si Sfantului Grigorie Decapolitul. In vitrina special amenajata pentru adapostirea acestora se afla si o bucatica din lemnul  Sfintei Cruci.

http://www.youtube.com/watch?v=N-dLiXaJRJ0

475 477 484 485 486 P1120507 P1120508479 P1120514

Mamastirea Cocoș – Tulcea

Hram: Sfanta Treime, Sfintii Zotic, Atal, Camasie si Filip (biserica mare), Sfantul Nicolae (paraclisul);

Acces: DN 22/E87 Isaccea-Tulcea. Indicator, dupa 5 km de la Isaccea, 4,5 km spre S pana la Manastirea Cocos. Manastirea se afla la 6 km de Niculitel, 10 km SE de Isaccea si 35 km V de Tulcea

In anul 1971, pe teritoriul comunei Niculitel, in apropierea manastirii, sapaturile arheologice au adus la lumina o cripta care adapostea moastele a patru sfinti mucenici, primele descoperite pe teritoriul tarii noastre. Acestia sunt crestini martiri din secolele III-IV.

Zoticos sit

La 17 ianuarie 1973 sunt aduse in manastire si asezate la loc de cinste in biserica, intr-o frumoasa racla moastele sfintilor martiri Zotic, Atal, Camasie,si Filip,  ca o marturie incontestabila a credintei stramosesti. Praznuirea acestor martiri se face in fiecare an la data de 4 iunie.

http://www.youtube.com/watch?v=BxR633ulrig

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Scarile care urca in dealul unde zice legenda ca canta cocoșul salbatic

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Legenda cocoşului – una dintre legendele întemeierii mănăstirii spune că , în aceste locuri pustii pe atunci, un cocoş sălbatic cânta pe vârful dealului stâncos din spatele bisericii (locul unde este amplasata crucea – asta si scrie pe fata ei) . Acest deal se va numi mai târziu Dealul Cocoşului, iar aşezământul monahal – Mănăstirea Cocoş.

crucea man-cacosa

Biserica Greceasca „Buna Vestire” – Braila 

Daca va intoarceti din Tulcea si traversati Dunarea cu bacul .. puteti vizita Biserica Buna Vestire este biserica comunitatii grecesti din Braila. Comunitatea greaca din Braila s-a infiintat la 18 Februarie 1863 prin votul a 315 greci ce s-au intrunit la Clubul lui Ioannis Rallis. Persoanele marcante ale comunitatii grecesti au infiintat o epitropie care a  hotarat construirea unei biserici, unde Sfanta Liturghie sa se savarseasca in limba greaca si desfasurarea unei colecte intre membrii comunitatii in acest scop, fapt ce s-a si savarsit. Donatii in bani au oferit de asemeni si alte comunitati grecesti din Romania.

Aceasta Sfanta Biserica, a fost dedicata Bunei Vestiri iar permisiunea de ridicare a fost data la 15 Mai 1863 de catre domnitorul Romaniei Al. I. Cuza si  la data de 8 Septembrie, a aceluiasi an a avut loc slujba de punere a pietrei de temelie iar prima tarnosire a acesteia s-a savarsit la 29 Octombrie 1972.

In anul 1863, in timpul lucrarilor de punere a temeliei bisericii, unul dintre ctitori a avut un vis, ce a avut ca rezultat descoperirea unui izvor natural, cu proprietati vindecatoare de ziua Izvorului Tamaduirii. A fost considerata ca semn divin, izvorul inchizandu-se intr-o fantana, iar deasupra construindu-se Sfantul Altar. Izvorul se gaseste la o adancime de 15 metri si este vindecator doar de ziua Izvorului Tamaduirii, cand agheasma tasneste si suprafata apei fantanii ajunge la doi metri. Numai in aceasta zi preotii deschid fantana si multi bolnavi vin din toata tara sa primeasca agheasma avand nadejdea si credinta ca se vor vindeca.

P1120598 P1120601 P1120602 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril – Braila

Situată în  Piața Traian, biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” a fost geamie în timpul stăpânirii otomane (sec. XVII–XVIII), fiind transformată în biserică ortodoxă în 1831, după ce orașul a revenit Tarii Romanesti, prin Pacea de la Adrianapole. Construcția păstrează elemente de arhitectură orientală, fiind una din puținele biserici dinRomania care nu are turle. A fost restaurată în anii ’90.

P1120588P1120590 P1120592 P1120593

In final .. inca odata La Multi Ani ! tuturor celor ce poarta numele Maria, Mariana, Mari, Maricica, Marian, Marin ..  va imbratisez cu mult drag.

Pace și lumină pentru toți !

Costi

Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter

Să ne imbrățișăm cu Natura – Delta Dunării

Dragi prieteni .. așa cum am mai spus mai în glumă mai in serios .. este bine să mai evadăm din cand în cand .. weekenduri .. concediu .. din celule noastre numite servici și casă unde suntem încarcerați mai tot timpul .. și să ne imbrățișăm cu Natura și îngerii Mamei Pamant .. o ieșire în natură avand efecte benefice asupra sănătații și a stării spirituale .. deci atunci când putem .. să evadam din case și să ne bucurăm de viață și natură.

Pentru că recent m-am îmbrățișat cu Delta Dunării intr-o mică excursie .. intr-un weekend un pic prelungit .. m-am găndit să vă prezint cateva din frumusețile vizitate pentru a vă imbrațișa și voi cu ele prin intermediul pozelor făcute .. și pentru a vă tenta la o ieșire viitoare și pe voi în Deltă.

Pentru început .. câteva date generale despre Delta Dunării.

Localizare … Delta Dunării aflată în mare parte în Dobrogea și parțial în Ucraina este a doua ca mărime in Europa (3446 km²), și cea mai bine conservată dintre deltele europene intrând în patrimoniul UNESCO în 1991 fiind clasificată ca rezervație a biosferei la nivel național în România și ca parc național în taxonomia internațională a IUCN 9 (International Union for Conservation of Nature).

Danube_delta_chart

Delta Dunării este limitată la sud-vest de podișul Dobrogei, la nord formează granița cu Ucraina, iar în est se varsă în Marea Neagra. Delta Dunării este traversată de paralela de 450 latitudine N și de meridianul de 29°, longitudine E.  Delta ocupă, împreună cu complexul lagunar Razim – Sinoe 5050 km², din care 732 km² aparțin  Ucrainei, Deltei românești revenindu-i o suprafață de 2540 km². Datorită celor 67 milioane de tone aluviuni aduse de Dunare, Delta Dunării crește anual cu aprox. 40 m².

Brațele  .. haideti să vedem pe scurt cateva amanunte despre cele 3 brate:

Dunarea ajunsă la Pătlăgeanca se bifurcă în Brațul Chilia la nord și Brațul Tulcea la sud, braț care mai apoi, la Furca Sfântu Gheorghe se desparte în Brațul Sulina și Brațul Sfantul Gheorghe.

Brațul Chilia, formează granița cu Ucraina, și transportă pe cursul său de o lungime de 104 km², 60% din apele și aluviunile Dunării.

Brațul Sulina, este situat în mijlocul Deltei, și spre deosebire de Brațul Chilia, are un curs rectiliniu, fiind permanent dragat și întreținut pentru navigația vaselor maritime. Are o lungime de 71 km și transportă 18% din volumul de apă al Dunării.

 Brațului Sfântu Gheorghe este orientat spre sud-est, și se desfășoară pe 112 km, transportând 22% din debitul Dunării. La vărsare formeaza insulele Sacalin considerate un început de deltă secundară.

Delta se împarte în două mari subregiuni naturale: delta fluvială și delta maritimă .. delta fluvială ocupând peste 65% din suprafața totală a deltei iar delta maritimă ocupă mai puțin de 35% din suprafața Deltei Dunării.

Structura si periodele de formare .. Ca sa va faceti o ideie asupra  structurilor si perioadelor de formare .. din punct de vedere geologic ca structura .. derminate prin forajele de mare și mică adâncime efectuate în zonă .. Delta Dunării este alcătuită dintr-un fundament cristalin peste care se dispune transgresiv o cuvertură sedimentară reprezentată printr-o succesiune de depozite paleozoice (438-230 milioane de ani), triasice (248-213 milioane de ani), jurasice (176-142 milioane de ani), cretacice (121-65 milioane de ani), neogene (13,5-1,8 milioane de ani) și cuaternare (1,8-0,01 milioane de ani).

Climatul … Delta Dunării se încadrează în spațiul cu climat temperat semiarid specific stepelor pontice. Spațiile acvatice plane și foarte întinse, acoperite în diferite grade cu vegetație, întrerupte de insulele nisipoase ale câmpurilor marine, alcătuiesc o suprafață activă specifică deltei și lagunelor adiacente.

Precipitații .. Delta Dunării este considerată locul cu cele mai puține precipitații din România dar această suprafață activă reacționează față de radiația totală recepționată și de circulația generală a atmosferei rezultând un mozaic de microclimate. Radiația totală variază între un minim de 3,5 Kcal/cmp înregistrat în lunile de iarnă și un maxim de 17 Kcl./cmp, în luna iulie .. durata de strălucire a soarelui fiind mare, media multianuală fiind de 2250 ore, putand ajunge pana la 2600 ore.

Temperatura .. se distribuie neuniform pe suprafața deltei. Mediile multianuale indică creșterea temperaturii de la vest spre est. La nivelul vârfului deltei (Tulcea) temperatura medie multianuală este de 10,94 C, în delta fluvială (Gorgova), de 10,96 C, pe țărmul mării (Sulina), de 11,05 C, iar în largul Marii Negre (Platforma Gloria), de 11,86 C.

Vegetația Deltei .. este reprezentată în mare parte de o vegetație specifică mlaștinilor (stuful, papura, rogozul), în amestec cu salcia pitică) ocupă 78% din totalul suprafeței .. restul fiind ocupate de vegetație acvatică și plutitoare, zăvoaie cu păduri de salcie, frasin, arin, plop. De asemenea, există păduri si pe câmpurile Letea si Caraorman fiind alcătuite din stejar frasin, plop, ulm .. etc.

Fauna Deltei .. Delta Dunării conține mai mult de 360 de specii de păsări și 45 de specii de pește de apă dulce în numeroasele sale lacuri și japșe (depresiune de mică adancime din Deltă). Acesta este locul unde milioane de păsări din diferite colțuri ale Pământului (Europa, Asia, Africa, Marea Mediteranaă). Speciile majore de pești în cadrul Deltei Dunării sunt știuca și somnul.

Pelicani_din_Delta_Dunarii

Populația Deltei  … a fost totdeauna răzleață, mediul semi-acvatic nepermițând densități importante (densitatea medie este de 5 locuitori/km2). Vara, afluxul de turiști triplează populația, care la recensământul din 2002 se menținea la 14.583 locuitori, dintre care 12.666 români (87%), 1438 lipoveni (10%), 299 ucraineni diverși alții (1%).

Turul Deltei  ..  anul acesta între 30 august – 1 septembrie s-a tinut  la Tulcea Festivalul Internaţional al Bărcilor cu Vâsle.

concurs

.. cateva imagini de seară de pe faleza din Tulcea de la serbarile festivalului.

123

126

..cateva imagini de seară cu arteziene frumos luminate

151

154

163

.. lacul Ciuperca cu o frumoasă arteziană care iși schimbă culorile

085

.. bicicleta .. un punct de atracție pe malul lacului .. mulți urcandu-se in șa pentru a se fotografia.

178

 Pe canale .. am optat pentru o excursie de 6-7 ore cu șalupa mica lenta cu masa de pește tradiționala inclusă .. preț 130 lei/persoana.

.. in șalupe mici intrând max 10 persoane.

P1120182

.. sau se poate opta pentru un tur și cu vaporașe mai mari.

P1120186

.. colonie de pasari .. pelicani, egrete, cormorani ..

185

220

.. ciulini .. se culeg din apă de pe la rădăcinile nuferilor ..

P1120214

.. se sparg și se mănâncă gustul lor fiind apropiat de miejii cruzi de nucă

P1120215

.. unele salupe sunt prevazute in spate cu masa

P1120244

In jurul orei 13 .. cam dupa cca 3 ore de la plecare .. se serveste pranzul cu masa  traditionala de peste.

234

.. apoi urmeaza intoarcerea spre Tulcea

P1120266

.. doua egrete

P1120236

.. un cormoran singuratic

P1120238

.. ajunsi la faleza

300

In Tulcea mai puteti vedea:

.. Museum Aquarium

P1120284

.. sunt surprinse si activitatile pescaresti specifice Deltei

354

353

.. pasari specifice Deltei

320

321

.. acvarii in care poti intra in centrul lor

365

367

.. cu cei mai minunati pesti

370

402

408

412

414

.. si pesti mari de apa dulce

382

… broscute testoase

427

.. si chiar fluturi

346

347

.. Monumentul Eroilor

290

P1120456

P1120457

P1120465

.. Muzeul de Arheologie

P1120472

.. Casa Casatoriilor

P1120446

.. lipovence

P1120444

La intoarcere ..  puteti face si o traversare cu bacul si vedea

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 Un alt oras frumos Braila

.. cu un centru istoric cu cladiri foarte frumoase si renovate

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

… cu parcuri si statui frumoase

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

.. Traian

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

… catedrale frumoase si biserici istorice

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

.. precum si cladiri moderne

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

In speranta ca va placut calatoria ..  poate in acest weekend sau cand aveti timp .. sper sa dati o fuga  in Delta .. si sa trageti un bors de peste si o saramura sau un peste prajit cu mamaliguta si mujdei .. de la mama lui de acasa .. adica din Delta .. garantez ca merita.

Pace si lumina pentru toti!

Costi

Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter