Donald Trump va fi învestit oficial mâine 20.01.2017 în funcția de președinte … sa vedem cum va arăta lumea după fostul președinte Barack Obama … Ce se va întâmpla cu parteneriatul SUA – România … Armata română, încotro ?
Până la o nouă revedere … pace și lumină pentru toți !
Sfantul Antonie s-a nascut in anul 250, in localitatea Koman, de langa Hercula, Egipt. Dupa moartea parintilor sai, care aveau o situatie materiala deosebita, tanarul Antonie a auzit cuvantul rostit de Mantuitorul Iisus Hristos, catre tanarul cel bogat, care zice: „Daca voiesti sa fii desavarsit, du-te, vinde averea ta, da-o saracilor si vei avea comoara in cer; dupa aceea, vino si urmeaza-Mi” (Matei 19, 21). Aprinzandu-se de dumnezeiasca dragoste, la varsta de nici 20 de ani, Cuviosul a impartit averea cu sora lui mai mica, pe care a incredintat-o unei scoli de fete, si s-a retras in pustia de langa localitatea natala.
Sfantul Antonie cel Mare este praznuit pe 17 ianuarie. Sfantul Antonie a fost un barbat de neam egiptean, care a ramas in memoria Bisericii drept primul mare nevoitor crestin pustnic. Cuviosul Antonie s-a nascut in anul 250, in localitatea egipteana Koman, si a trecut la cele vesnice in anul 356, la varsta de 105 ani, in pustia in care s-a nevoit aproape toata viata, dupa ce l-a inmormantat pe Sfantul Pavel Tebeul.
Cuviosul Antonie este considerat incepatorul vietii monahale, datorita faptului ca a renuntat la toate cele lumesti si s-a retras in pustie, pentru a fi desavarsit in Hristos.
Viata sa a fost insemnata in scris de catre ucenicul sau, Sfantul Atanasie cel Mare, arhiepiscopul Alexandriei (298-373), la putin timp dupa trecerea la cele vesnice a parintelui sau duhovnicesc, intre anii 357-359. Lucrarea, numita „Viata Sfantului Antonie cel Mare”, este una dintre primele lucrari aghiografice.
Sursa:http://www.crestinortodox.ro/
La multi ani ! .. tuturor ce poarta numele Sântului Antonie cel Mare.
Până la o nouă revedere …. pace și lumină pentru toți !
Sfântul Ioan Botezătorul : ” Eu sunt glasul Dar El Cuvantul lui Dumnezeu este”.
„Glasul, glasul, glasul: Eu sunt glasul Dar El Cuvantul lui Dumnezeu este.
Fost-am trimis sa strig catre fiii lui Israel:
Pocaiti-va, o, noroade, caci, iata, El vine,
Aduceti roada buna la vreme, fiecare dupa a lui putere!
Iata, o, iata-L ca vine!
O, minune a minunilor!
Focul din cer se ascunde in mijlocul apei!
Iata, Mielul lui Dumnezeu paseste printre lupi.
O, lupi, cu apa spalati firea voastra de lup!”
Treizeci de ani in tacere si post !
Ce mai ramane din trupul tau in afara de glas…?
Trupul slabit e numai umbra glasului tau
Ce striga vestea cea noua: „Iata, Dumnezeu vine la noi !”
Trupul tau cel uscat era trestia pe care a frant-o Irod
Dar glasul necontenit se aude si nu-i cine sa-l faca sa taca.
Al cui e glasul acela de care se cutremura veacurile…?
Al unui leu flamand…? O, nu, ci al barbatului credintei…”
La Mulți Ani tuturor Ionilor, Ioanelor și celor cu nume derivate din acestea ! Oana, Onuța, Nelu, Nela, Janina, Jana, Janos, Jean, Jeana, Jeanot, Jovanni, Johanna, Juan, Juana, Juanito, Johan, Iana, Ionuț, Ionică, Ionela, Ionel, Ioanichie, Ioan, Ioannis, Ianoș, Ivan, Ivana, Gianina, Gianni, Giovanni, Yanni, Yannos, Yannis
Ca si acordeonist printre altele am ales pentru voi cei sărbătoriți și nu numai, aceste variatiuni la acordeon pe tema cantecului Ioane, Ioane.
Până la o nouă revedere … pace și lumină pentru toți !